Изказвания на лидерите от пресконференцията след края на първия ден

Изказвания на лидерите от пресконференцията след края на първия ден

Йордан Атанасов, Skoda Fabia WRC:

„Доволен съм от днешния ден, като идеята ни беше да караме по-внимателно в първите минавания на етапите и по-бързо при вторите. Всичко беше нормално за днес и мина по план. Взехме и четирите отсечки, надявам се, че и утре ще продължим по същия начин. Състезанието става интересно, има много публика, което е страхотно.”

Димитър Спасов, навигатор на Йордан Атанасов:

„За мен това състезание е страхотно удоволствие, наслаждавам се на всеки един момент в колата, тъй като не всеки ден човек има възможност да се състезава с кола версия WRC. Много ми харесва, направо съм щастлив. Надявам се, че и утре ще е така.”

Тодор Славов, Renault Clio R3:

„Нашата амбиция е да сме колкото се може по-напред в класирането, доволен съм от втората позиция и дори съм малко изненадан от малките разлики, които се получиха с лидерите. Много ми хареса, че има много публика по отсечките. Утре етапите са с конфигурация, която е малко по-подходяща за нашия автомобил, тъй като има повече спускания с много завои.”

Георги Стойков, навигатор на Тодор Славов:

„Днес беше напрегнато, но темпото на Тодор и на лидерите беше много високо. Имахме проблеми с разговорното устройство, 4-5 километра карахме без разговорно, а след това отново имаше проблеми, тъй като прекъсваше. Надявам се, че утре всичко ще е наред и много искам да постигнем добър резултат за всички наши фенове.”