Организационния комитет на рали „Варна“ 2015 подаде заявка за участие в календара на БФАС

Организационния комитет на рали „Варна“ 2015 подаде заявка за участие в календара на БФАС

На 8 октомври организационния комитет на рали „Варна“ подаде своята заявка за включването на състезанието в календара на Българската федерация по автомобилен спорт за сезон 2015. За дати на надпреварата в морската столица бяха избрани 15,16 и 17 май, а в случай, че те не могат да се използват, организаторите са предвидили и резервни – 1,2 и 3 май.

Еволюцията на състезанието, което започна като кръг от планинския шампионат през 2012 и 2013 година, премина през рали спринт през този сезон, продължава. В следващото издание, организаторите са решили да включат нови отсечки и локации, които да превърнат рали „Варна“ в пълноправен член на българския рали шампионат, а това да постави основите и на по-сериозно развитие през следващите години.

През сезон 2015 рали „Варна“ ще бъде кръг както от националния рали шампионат, така и от националния рали спринт шампионат, тъй като втория ден на ралито ще отговаря на всички условия за провеждането на кръг от въведеното през тази година първенство.

Избраните дати не са случайни, тъй като в този период на годината се провеждаше и легендарното рали „Албена“, което радваше феновете на автомобилните спортове край морето в продължение на 32 години.

Работата по изготвянето на окончателния маршрут на състезанието е в ход от няколко месеца, като предстои да се определи окончателната конфигурация, която да бъде изпратена за утвърждаване.