Първа сбирка посветена на рали „Варна“ 2015

Първа сбирка посветена на рали „Варна“ 2015

Днес се проведе първа среща между организаторите на рали „Варна“ 2015 и кмета на Община Варна г-н Иван Портних. На срещата в сградата на общината бе потвърден ангажиментът, който местното ръководство има към най-голямото автомобилно събитие в морската столица и бяха уточнени важни подробности около организацията за следващата година.

През сезон 2015, рали „Варна“ ще бъде пълноправен член на националния рали шампионат, като за поредна година ще даде началото на рали сезона в България. Състезанието ще се проведе на 17,18 и 19 април и ще бъде първи кръг от шампионата, в който попадат още ралитата „Средна гора“, „Твърдица“, „България“, „Сливен“ и „Стари столици“.

През 2015 година в рали „Варна“ ще настъпят сериозни промени. Ще бъде включено ново трасе за специален етап, който ще предостави изключително атрактивни места за публиката и добри предизвикателства пред пилотите. Характерен за отсечката ще бъде атрактивен скок, който има потенциала да се превърне в един от новите символи на състезанието. Дължината на етапа ще бъде над 15 километра, но е предвиден безпрепятствен достъп на зрителите към няколко атрактивни фен зони, които ще им позволят да достигат до етапите без да се съобразяват с графика за затваряне на отсечките.

Освен новия основен етап, рали „Варна“ ще има и нов супер-специален етап в рамките на града. Избрано е трасе, което ще предоставя много по-добри условия за пилотите и публиката, и ще отговори на заселения интерес отчетен през тази година.

Ще бъде запазен класическия етап „Аладжа манастир“, който отново ще се кара по два пъти в двете посоки и традиционно носи неповторимия дух на класическото рали „Албена“.

Промените за 2015 година включват нови церемонии по откриване и награждаване, които ще се проведат пред един от символите на града – Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Работи се и по нова локация за сервизния парк на състезанието.

В следващите дни предстоят разговори с кметовете на общините, през които ще премине рали „Варна“ 2015 и след това ще бъде изготвен проект за график, който ще бъде изпратен за одобрение към Българската федерация по автомобилен спорт.