Последната отсечка ще реши победата в рали „Варна“ 2015

Последната отсечка ще реши победата в рали „Варна“ 2015

Преди последната отсечка на рали „Варна” – суперспециалният етап по улиците на града Тодор Славов и Георги Стойков с Renault Clio R3 водят с 8,2 секунди пред Йордан Атанасов и Димитър Спасов с Skoda Fabia WRC.

След шестата отсечка Славов имаше 3,1 секунди аванс пред Атанасов, който успя да намали разликата до 0,8 секунди в седмия етап. В осмия етап обаче Славов отново даде първо време, следван на 1,1 секунди от Игнат Исаев и Милен Илиев с Mitsubishi Lancer Evo 9 и на 7,4 от Атанасов. Така разликата между първите двама стана 8,2 секунди преди последните 3,68 състезателни километри.

Исаев и Илиев заемат третата позиция на 14,6 секунди от лидерите.

Изказвания след осмата отсечка:

Тодор Славов, Renault Clio R3:

„Това е максимума на нашите възможности, просто нямаме повече от къде да изцедим и десета. Нямам проблеми с автомобила, като само променяме настройките на окачването в зависимост от конфигурацията на етапа. Радвам се, че въпреки студеното време и дъжда има много ентусиазирани зрители по трасето.“

Йордан Атанасов, Skoda Fabia WRC:

„В началото на осмата отсечка колата ни отново угасна, но този път успяхме да потеглим по-бързо, обаче пак загубихме време. Не поемаме излишни рискове, ще видим какво ще стане на финала. Двата етапа бяха сухи, което беше окачвано за нас.”

Игнат Исаев, Mitsubishi Lancer Evo 9:

„Сбъркахме с избора на гуми, очаквахме, че ще вали на тези две отсечки, а пътят беше напълно сух. Ние стартирахме с мокри гуми, които прегряха още след средата на етапа и това ни струва много време, но никой не е застрахован от грешки.”