Тодор Славов поведе в рали „Варна“ след първите две отсечки за втория ден

Тодор Славов поведе в рали „Варна“ след първите две отсечки за втория ден

Тодор Славов и Георги Стойков с Renault Clio R3 излязоха начело в класирането на 16-ото издание на рали „Варна”, първи кръг от националния рали шампионат. Третият в група Junior на Световния рали шампионат за 2010 година атакува в първите два етапа за деня – двете минавания на „Виница”, а дъждът и спусканията улесниха атаката му.

В първото минаване на отсечката най-бързи бяха Игнат Исаев/Милен Илиев с Mitsubishi Lancer Evo 9, които победиха с 4,4 секунди Тодор Славов и Георги Стойков и с 16,6 секунди Йордан Атанасов и Димитър Спасов с Skoda Fabia WRC. След тази отсечка Атанасов запази лидерството си, но Славов се доближи на 8,7 секунди зад него, а Исаев също сви разликата с лидера на 20,6 секунди.

При второто минаване на етапа първо време даде Славов, който изпревари с 1,2 секунди Исаев, а Атанасов остана с 4-о време за отсечка – на 11,8 секунди от първия.

Така след първите две отсечки за неделния ден на рали „Варна” битката в челото стана още по-оспорвана – Славов води, следван на 3,1 секунди от Атанасов и на 13,1 секунди от Исаев.

Изказвания след първите две неделни отсечки

Йордан Атанасов, Skoda Fabia WRC:

„На първото минаване на „Виница” карахме по-внимателно, тъй като на места имаше много вода и беше опасно. На няколко пъти имах чувството, че няма да останем на пътя. Но най-много време загубихме на второто минаване, тъй като колата ни угасна на Т-образното кръстовище – няколко пъти се опитвах да я запаля, но не успях. Веднъж запали и после пак угасна, малко по-късно успяхме да тръгнем, имах чувството, че Тодор ще ни застигне там, загубихме сигурно над 20 секунди.”

Тодор Славов, Renault Clio R3:

„Първите два етапа бяха много трудни, знаех, че трябва да държа нашето темпо, за да притискаме лидерите. Разликата ни е много малка – над 3 секунди, което означава, че не знам дали ще успеем да се преборим с Данчо Атанасов. С предното нямаме кой знае какъв шанс срещу кола 4х4, но ще се пробваме. Изборът на гуми за следващите две отсечки ще е решаващ – снощи е валяло много силно, сутринта по-слабо, но оттук нататък едва ли ще вали, така че пътят ще започне да изсъхва.”

Игнат Исаев, Mitsubishi Lancer Evo 9:

„Днес съм по-доволен от вчера, но не е достатъчно – можехме да сме по-бързи на дъжда и да стопим още от аванса на лидерите. Три отсечки преди края първите трима се събрани в 21 секунди, което означава, че последните етапи ще са много интересни. Надявам се, че ще се преборим.”