Данчо Атанасов тества Шкодата в рамките на 60 километра

Данчо Атанасов тества Шкодата в рамките на 60 километра

Новина от RallyXRESS

ПОЧТИ 60 КИЛОМЕТРА тестове направи днес в продължение на седем часа варненският пилот Йордан Атанасов в подготовката си за първото от състезанията на националния шампионат по рали. Пилотът на варненският АРТ Рейсинг Тим за втора поредна година ще кара взетата под наем от Чехия Шкода Фабия WRC, която пристигна в центъра на ралито вчера късно вечерта. „Смятам, че тестът определено беше ползотворен и ще има ефект“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Петър Гьошев (на снимката).

В ролята на мениджър от българска страна, бившият пилот на Престиж Рали Тим за втора поредна година е в екипа на варненският състезател, помагайки му при тестовете и за бързата адаптация към новия автомобил.

„Направихме между 50 и 60 км изпитания на автомобила, който още не е завършен окончателно като визия – допълни Гьошев. – Вчера до късно през нощта го облепяхме, сега трябва да бъде завършен за утрешния ден.“

Гьошев акцентира на факта, че сегашният тест е имал и психологическо значение за пилота, за да изчисти онези от грешките през миналата година, които в крайна сметка се оказаха решаващи той да завърши 4-и в крайното класиране на рали спринт Варна.

„Направихме някои корекции по автомобила – променихме „твърдостта му“, сменихме съединителят, за да може Данчо да го усеща много по-добре.“

За разлика от миналата пролет, когато на тестовете на същата Шкода Фабия WRC, която и тогава докара от Чехия Карел Трънени, сега на класическата отсечка от рали Стари столици нямаше почти никаква публика, която да нарушава ритъма на тренировките.

„Мога да кажа, че Данчо сега се справя с колата в пъти по-добре отколкото през миналия април – категоричен е неговият навигатор Димитър Спасов. Спасов е вторият от екипа на Престиж Рали Тим, който помага на Атанасов за втора поредна година.