Пламен Стайков с 18 сек. преднина

Пламен Стайков с 18 сек. преднина

Пламен Стайков увеличи преднината си във временното класиране на рали Варна на 18,4 сек. и преди последния етап пред Двореца на културата и спорта води убедително в класирането. Пилотът на Евроком спечели четвъртия етап. На второ място във временното класираневсе още е Мартин Сурилов, който стана 7-и в 4-ия етап и отново загуби много време.

В четвъртата скоростна отсечка след Стайков се нареди Крум Дончев на 2,3 сек., а трети остана Йордан Атанасов. Четвърти е Тодор Славов, който беше с 1,4 сек. пред Игнат Исаев. На 6-а позиция с невероятно каране завърши екипажът Стефан Панчугов / Милен Узунов с Хонда Сивик.

Във временното класиране след Стайков и Сурилов трети е Крум Дончев, като от Сурилов го делят само 1,3 сек. Четвърти е Йордан Атанасов, 5-и Исаев, следван от Тодор Славов – най-бързия автомобил с две задвижващи колела. Панчугов излезе на 7-а позиция.

Етапът не завършиха Боян Гетов и Велислава Павлова с ФИАТ Пунто, които имаха инцидент. Такъв имаха и Дочо Цвятков и Линда Багерова с Пежо 205, но той бе на 100-200 метра от финала на отсечката и екипажът успя да финишира. Състезателите са без контузии.