Община Варна подпомага активно провеждането на рали спринт „Варна” 2014

Община Варна подпомага активно провеждането на рали спринт „Варна” 2014

Община Варна подпомага активно организирането на първия в историята рали спринт „Варна” 2014. Още в началото на годината, състезанието бе включено в бюджета на общината за подпомагане на значими спортни събития на територията на Морската столица.

В последните дни се проведоха работни срещи със заместник кметовете по сигурност и инженерна инфраструктура на града г-н Тодор Иванов и инж. Христо Иванов. Те гарантираха изпълнението на необходимите дейности за осигуряването на безопасноста на състезанието и важните подобрения по трасето, които ще гарантират сигурността на състезатели и публика.

В близките дни започва кърпенето на участъците от двете трасета, на които има по-сериозни дупки, образували се след зимния сезон. Освен това ще бъдат ремонтирани и поставени допълнителни мантинели на опасните места на основното трасе между Златни пясъци и Виница. По този начин организаторът цели да предпази максимално публика и състезатели, а новопоставените мантинели ще подобрят и сигурността на движението по тези места и за нормалния трафик.