Данчо Атанасов с пълен актив от етапни победи от първия ден на рали „Варна“

Данчо Атанасов с пълен актив от етапни победи от първия ден на рали „Варна“

Лидерите в 16-ото издание на рали „Варна” Йордан Атанасов и Димитър Спасов с Skoda Fabia WRC спечелиха и двата следобедни етапа – двете минавания на „Аладжа манастир” (7,6 км) и увеличаха аванса си в общото класиране на 20,9 секунди.

Атанасов и Спасов взеха първото минаване на митичния рали етап край Варна с 1,5 секунди пред Тодор Славов и Георги Стойков с Renault Clio R3, а на второто минаване разликата беше 3,1 секунди.

Така след първите четири отсечки на рали „Варна” авансът на Йорданов и Спасов пред Славов и Стойков достигна 20,9 секунди.

Третото място заемат Игнат Исаев и Милен Илиев с Mitsubishi Lancer Evo 9, които са на 37,2 секунди от лидера и в същото време успяха да се откъснат на 1.29,9 минути пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

Зад първите четирима се оформя много интересна борба за разпределение на позициите от пета до осма.

Петото място в края на първия ден заемат Антон Титов и Венцислав Мирчев със Citroen DS3 R3T, които обаче са само на 0,1 секунда пред Станислав Владимиров и Чавдар Събев с Opel Astra, които заемат шестото място. Много близо е и екипажът, който е на седма позиция – Тихомир Стратиев и Добрин Борисов със Citroen C2 R2 – двамата са на 3,9 секунди от шестото място и Владимиров и Събев. Групата се затваря от Стоян Добрев и Красимир Кръстев с VW Golf, които са 8-и и са на 11,2 секунди от Стратиев и Борисов.

В класирането за купа „Варна” начело са Тодор Атанасов и Иван Минев с Лада 2018, които заемат 13-ата позиция в общото неофициално класиране. Те имат аванс от 17,3 секунди пред Станимир Стоянов и Атанас Николов със Citroen Saxo, а третата позиция заемат Мартин Коев и Калоян Атанасов със Suzuki Swift.

Рали „Варна”, първи кръг от националния шампионат продължава утре с по две минавания на етапите „Виница” и „Аврен” и завършва със суперспециалния етап „Варна” по улиците на морската столица. Последната отсечка стартира в 16,35 часа, а финалът на състезанието е в 18 часа на булевард „Васил Левски”.